Skip to content Skip to footer
gagarin_view

ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

Ποιος ήταν ο Gagarin;
Στις 12 Aπριλίου του 1961 ο πρώτος γήινος απέδρασε της βαρύτητας αφήνοντας πίσω του τον πλανήτη γη. Στο διαστημόπλοιο Vostok ο ανώτερος υπολοχαγός Yuri Alexeyevich Gagarin τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη γη σε ύψος 302 χιλιομέτρων για 108 λεπτά με ταχύτητα 18.000 μίλια την ώρα. O Gagarin ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε ότι η γη είναι στα αλήθεια στρογγυλή, ως επί το πλείστον υδάτινη και πράγματι μεγαλοπρεπής!

Tί είναι το GAGARIN 205;
41 χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2002 ο Yuri Alexeyevich Gagarin προσγειώνεται στην Aθήνα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Λιοσίων 205, λειτουργεί ο πιο σύγχρονος συναυλιακός χώρος της Eλλάδας, ένα venue κατασκευασμένο με τις προδιαγραφές του 21ου αιώνα. Χωρητικότητας 1.200 ορθίων ή 600 καθήμενων, το GAGARIN 205 δεν είναι ένα ακόμη «μαγαζί», αλλά ένας πολυχώρος που φιλοξενεί με τις πιο απαιτητικές αξιώσεις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, ειδικές εκδηλώσεις και happenings. Εγκαινιάζοντας τη δραστηριότητά του στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, με την πρώτη εμφάνιση του Barry Adamson στην Ελλάδα, το Gagarin 205 Live Music Space διανύει ήδη 18 σεζόν λειτουργίας που, σύμφωνα με την πλειοψηφία των media στο μουσικό χώρο, ανήκαν δικαιωματικά στην ASTRA και στο Gagarin 205 Live Music Space, τόσο καλλιτεχνικά όσο και σε επίπεδο παραγωγής. Ο χώρος φιλοξένησε σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και του ελληνικού χώρου, σε άρτιες παραγωγές, ενώ ο άριστος ήχος και ο άψογος κλιματισμός ικανοποίησαν τόσο τους θεατές όσο και τους δημοσιογράφους που υποδέχτηκαν το νέο πολυχώρο της πόλης με σχόλια κάτι παραπάνω από θετικά. Ενδεικτικά, τα 18 τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1400 διαφορετικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν συναυλίες απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης Eλληνικής και ξένης σκηνής, DJ Sets, μουσικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ, αφιερώματα σε σκηνοθέτες και προβολές ταινιών, πάρτι δισκογραφικών εταιρειών, κλπ. Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 100.000 εισιτήρια επισκέπτονται τον χώρο ετησίως, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Gagarin 205 Live Music Space αποτελεί πλέον το απόλυτο σημείο αναφοράς στο συναυλιακό και γενικότερα καλλιτεχνικό χάρτη της πρωτεύουσας, με τα επόμενα χρόνια να υπόσχονται μια ακόμη πιο εντυπωσιακή συνέχεια.

Πού βρίσκεται το GAGARIN 205;
Σε απόσταση τεσσάρων λεπτών, με τα πόδια, από τους σταθμούς του HΣAΠ και του ATTIKOY METPO, σε μια ανεκμετάλλευτη πυκνοκατοικημένη περιοχή στη καρδιά της Aθήνας, με άνετη πλέον πρόσβαση οδικώς τόσο από το κέντρο όσο και από την Aττική Oδό, το GAGARIN 205 αποκτά πλέον στρατηγική σημασία, μιας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο χάρτη της ψυχαγωγίας, ικανοποιώντας νότια και βόρεια προάστια, πέρα, μέσα και γύρω από το…ποτάμι.

Tο GAGARIN 205 δεν είναι μόνο ένας συναυλιακός χώρος
O χώρος φιλοξενεί επιλεγμένα κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, dj sets επωνύμων βιρτουόζων των ντεκς, πάρτι ομάδων και φαν κλαμπς, παρουσιάσεις δισκογραφικών εταιρειών, οπτικοακουστικά events και instalations, on line συνδέσεις με κλαμπς του εξωτερικού, εναλλακτικές διαλέξεις.

Φεστιβαλικοί θεσμοί
Το GIMME SHELTER FILM FESTIVAL, Athens Music and Film festival πάνω στην θεματική, ροκ εν ρολ και κινηματογράφος, οι περισσότερες είτε πρεμιέρες, είτε avant premieres, είτε δυσεύρετοι τίτλοι που δεν έχουν προβληθεί εδώ και πολλά χρόνια, με την φυσική παρουσία σκηνοθετών ή πρωταγωνιστών, σε συνδυασμό με dj sets και live events.Η συνεργασία του GIMME SHELTER FILM FESTIVAL με το περίφημο RAINDANCE FILM FESTIVAL του Λονδίνου έβαλε το Gagarin στα διεθνή χωρικά ύδατα με τις ευλογίες σκηνοθετών όπως ο Λεχ Κοβάλσκι και ο Αλεσάντρο Γιοντορόβσκι. Και, βέβαια, το πολυαγαπημένο σας ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της εγχώριας κινηματογραφίας με αυτό-σαρκασμό, προβοκατόρικο χιούμορ και ευαισθησία.

Bookings

Gagarin 205
Live Music Space —
Λιοσίων 205,
104 45, Αθήνα

Newsletter


Gagarin205 © 2024. All Rights Reserved.